sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Sukkia, sukkia, aina vaan lisää sukkia..

Olen jo pitkin syksyä katsellut kauppojen hyllyillä Novitan Onni-lankaa. Tuntuu käteen ihanan pehmeältä ja värit ovat olleet söpöt. Jotenkin kerän hinta, melkein 10euroa, tuntui kalliilta akryylilangasta, joten kerät jäivät hyllyyn. Nyt kuitenkin lankapakkomielteeni on alkanut tarttua myös mieheeni, joka sitten on ruvennut vaivihkaa tuomaan kaupasta eri lankoja yllärinä.
Ja hän onkin loppujen lopuksi kolme kerää tuonut Onni lankaa minulle. Ensin hän sanoo, että lankoja ei voi olla liikaa, sitten puistelee päätään, kun olohuoneeseen ei meinaa mahtua lankapussien takia ja lopulta raahaa niitä itse myös lisää <3

Päädyinkin kokeilemaan tehdä itselleni Onni-langasta sukat, tällä tavalla testaan aina miltä lanka vaikuttaa, minkä tyylinen se on, miten kestää jne. Tykkäsin kovasti miten vaaleanpunaisessa Onnissa alkaa kuviot ja värit tulemaan esiin, sukat näyttää omalla tavallaan jopa kirjoneule sukilta kuvion takia. Petyin langassa siihen, että se oli tietyllä tavalla Puro Batikin tyylistä. Saatuani sukat valmiiksi, huomasin, etteivät ne pysy napakasti ylhäällä. Puro Batikissahan on tämä sama ominaisuus, että löystyy käytössä mikä on tylsä. Onni ja Puro Batik ovat kuitenkin käytössä pysyneet yllätävän hyvännäköisinä sekä langat ovat olleet vahvoja vaikkei olekkaan erityistä vahviketta mukana, niinkuin sukkalangoissa on.



Olen neulonut niin paljon asunnottomien yöhön nyt sukkia, että tuntui oma mies jääneen ns. heitteille sukkien suhteen. Tämä asia pitikin korjata nopeasti ja päädyin käyttämään hänelle ekassa värjäyserässä värjättyjä viking villen pieniä lankamääriä. Niistä tuli yllättvän kivat, kun yhdisti novitan mustaan 7veljestä lankaan. Inhoan päättelyä yli kaiken, joten siksi yleensä sukissani onkin raidat maksimissaan kolmen kerroksen välein vaihtuvia, jolloin ei tarvitse ihan niin paljon päätellä :D
Sukat tulivat valmiiksi lauantai aamuna ja mies oli vielä nukkumassa, joten päätin yllättää hänet pukemalla ne hänelle, kun hän vielä nukkui. Ilme oli näkemisen arvoinen, kun toinen kömpi sängystä ylös ja ihmetteli uusia sukkiaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti